אנשים הסובלים מדיכאון חווים לרוב רגשות של עצב או חוסר עניין בפעילויות יומיומיות. תסמינים נוספים עשויים לכלול אפתיה, תחושת אשמה על מעשים מהעבר, חוסר תקווה כלפי העתיד ולעיתים אפילו מחשבות על פגיעה עצמית.
בקרב האוכלוסייה המבוגרת, דיכאון עשוי להתבטא בצורה שונה. הסימפטומים השכיחים הם לרוב פיזיים, הידועים גם כ"סומטיים". לדוגמה, הם עשויים לחוות כאבי ראש, אי נוחות במערכת העיכול, כאבי גב, עייפות מוגברת וחוסר אנרגיה. לעיתים קרובות, תסמינים אלה מאובחנים בטעות כמחלות פיזיות, מה שעשוי למנוע ממטופלים לקבל את הטיפול המתאים.
בנוסף, ישנם מטופלים החווים שינויים חדים במצבי רוח, תופעה הידועה כהפרעת מאניה דפרסיה (הפרעה דו קוטבית). אנשים אלו עשויים לחוות פרקי זמן של אופוריה, שבהם הם מתקשרים במהירות ובתזזיתיות, עם קפיצות מנושאים שונים. חשוב לציין כי לעיתים הם מקבלים החלטות שגויות, כמו הוצאות כספיות מופרזות, נהיגה לא בטוחה והתנהגות אימפולסיבית.
פרקי האופוריה הללו יכולים להתחלף במהירות עם פרקי דיכאון, המלווים בסימפטומים של חולשה וחוסר אנרגיה.
החדשות הטובות הן שניתן לטפל באנשים אלו. טיפול תרופתי, כגון אנטי-דיכאוניים עבור הסובלים מדיכאון ומייצבי מצבי רוח עבור בעלי הפרעה דו קוטבית, יכול להוות פתרון אפקטיבי. פעמים רבות, שילוב תרופתי מתאים הוא חיוני להצלחה הטיפולית.
בנוסף לתרופות, פסיכותרפיה מהווה מרכיב חשוב בטיפול. טיפול זה יכול להתבצע באופן פרטני, קבוצתי או משפחתי. באמצעות שילוב של גישות טיפול שונות, ניתן לשפר ולשמר את איכות החיים של המטופל.
Reach out to us today and get a complimentary business review and consultation.